Netwerkmiddag ‘Bestemming: Een circulaire en innovatieve toekomst’
Circulaire inkoop is een belangrijk instrument om circulaire economie aan te jagen. Staat jouw organisatie al op het goede spoor naar circulair inkopen? En wordt daarbij voldoende gekeken naar innovatieve oplossingen uit de markt? Of zoek je nog de juiste wissel naar een duurzamere bestemming? Meld je aan voor de netwerkmiddag Bestemming: Een circulaire en innovatieve toekomst op 3 december 2024 in Amersfoort.
De Netwerkmiddag in de Rijtuigenloods te Amersfoort bestaat uit 4 sporen die starten bij de plenaire lunch en de opening. Deze sporen komen weer samen op de netwerkborrel aan het einde van de reis. Onderaan dit bericht vind je de aanmeld- en programmalink. Je ontdekt er de verschillende programmaonderdelen per spoor, met daarbij de beoogde doelgroep. Die bestaat onder andere uit interne opdrachtgevers, duurzaamheidscoördinatoren, contractmanagers en inkoopadviseurs van aanbestedende diensten.
4 Sporen
De 4 sporen die de sessies initiëren.
Buyer Groups
Dit zijn publieke opdrachtgevers die samen optrekken bij het schrijven en opstellen van een marktvisie en inkoopstrategie voor een productgroep. De markt wordt hiermee gemotiveerd om mee te bewegen bij maatschappelijke veranderingen. Buyer Groups richten zich op uiteenlopende thema’s: van circulaire zonnepanelen en sportaccomodaties tot duurzaam baggeren en het inzetten van zero emissie bouwmaterieel.
Small Business and Innovation Research (SBIR)
Ontdek 20 jaar innovatie! Met SBIR daagt de overheid ondernemers al 2 decennia lang uit om met vernieuwende oplossingen te komen voor maatschappelijke uitdagingen. Zo draag je met elkaar bij aan een innovatieve toekomst.
Innovatiegericht opdrachtgeven en inkopen
Door als overheid innovaties in te kopen, haal je het beste uit de markt om jouw publieke taken beter uit te kunnen voeren. Digitale oplossingen, zoals AI beeldherkenning, maken het mogelijk om sneller, duurzamer, goedkoper én veiliger te werken.
Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen (VCI)
Het VCI is een samenwerking tussen MVO Nederland, PIANOo, Nevi en Rijkswaterstaat. Het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen bundelt als kennisplatform praktijkervaringen, informatie en tools. Zo bevordert dit netwerk de overgang naar circulaire inkoop.
Deze sporen geven ruim 20 sessies verdeeld over 3 rondes. Ben je nieuwsgierig naar 20 jaar historie van SBIR? Wil je kennis opdoen over duurzame zonnepanelen? Of neem je liever deel aan een paneldiscussie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer? Misschien is het voor jou tijd om te duiken in biodiversiteit? Wil je weten hoe je de innovatiekracht van het bedrijfsleven gebruikt voor eigen opgaven? Of ga je graag aan de slag met de Milieu Kosten Indicator (MKI)? Waar je interesses ook naar uitgaat, er is een sessie die erop aansluit.